China begint met de bouw van een nieuw UHV-energietransmissieproject

0

China is begonnen met de bouw van zijn eerste geïntegreerde ultrahoogspanningsproject voor energietransmissie, dat wind-, thermische, fotovoltaïsche en opslagenergie zal overbrengen naar de oostelijke provincies van het land.

Het project, dat de oostelijke regio van de provincie Gansu in het noordwesten van China, of het Longdong-district, verbindt met de oostelijke provincie Shandong in China, zal ultrahoogspanning (800 kV) gelijkstroom overbrengen.

Naar verwachting zal na de voltooiing van het project jaarlijks meer dan 36 miljard kWh aan wind-, fotovoltaïsche, thermische en opslagenergie worden geleverd aan de provincie Shandong.

Door provincies als Shaanxi, Shanxi en Hebei te gaan, zal het project zich uitstrekken over 926 kilometer.

Volgens het plan komen er twee convertorstations met een capaciteit van acht miljoen kilowatt in Gansu en Shandong. Het project zal naar verwachting in 2025 worden voltooid en in gebruik worden genomen met een investering van 20,2 miljard yuan (ongeveer 2,92 miljard dollar).

“Het Longdong-Shandong EHV Power Transmission Project is een oplossing voor de grootschalige ontwikkeling en het gebruik van geïntegreerde energiebases in het Gansu-gebied, evenals de geïntegreerde transmissie van EHV, wind, fotovoltaïsche, thermische en opslagenergie. Het jaarlijkse volume van elektriciteitstransmissie in het kader van het project is 36 miljard kWh. Het project zal naar verwachting het verbruik van nieuwe energie in Gansu op grote schaal verder verhogen en een nieuwe impuls geven aan de hoogwaardige ontwikkeling van de provincies Gansu en Shandong”, aldus Xin Zhou, plaatsvervangend algemeen directeur van State Grid Gansu Electric Power Co. . Ltd.

Daarnaast is ook begonnen met de bouw van de Yumen Pumped Storage Power Plant, een ander groot energieproject in Gansu.

Deze energiecentrale is de hoogste pompaccumulatie-energiecentrale in China en het zal de eerste keer zijn dat de energiecentrale op het land wordt geïnstalleerd. In het kader van het project worden vier omkeerbare generatoren met een vermogen van 300.000 kilowatt gebouwd.

Na voltooiing zal het project naar verwachting de piekstroomcapaciteit van het Gansu-elektriciteitsnet effectief vergroten, evenals zorgen voor een betrouwbare werking van het elektriciteitsnet in het noordwesten van China en de stabiele transmissie van nieuwe energie vanuit Guangsu. Dat meldt CCTV+ , een partner van het TV BRICS-netwerk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here