Diabetes en kunstmatige zoetstoffen

0

Kunstmatige zoetstoffen zijn een goed alternatief voor mensen met diabetes. Welke soorten kunstmatige zoetstoffen zijn er en wat zijn hun voor- en nadelen? Is het nodig om een ​​of andere voorzorgsmaatregel te nemen voor het gebruik ervan? In dit artikel vertellen we je over kunstmatige zoetstoffen en diabetes. Maak een notitie!

Suiker of zoetstof De ober of ober vraagt ​​meestal wanneer ze de bestelling opnemen of uitserveren. In het geval van mensen met diabetes die iets willen drinken of gezoet voedsel willen, is de tweede optie het handigst. Zijn alle zoetstoffen hetzelfde of is de ene geschikter dan de andere als het om diabetes gaat?

Gelukkig voor degenen die de inname van suiker moeten beperken , zijn er verschillende kunstmatige opties om het leven en de maaltijden zoeter te maken. Hoewel de functie hetzelfde is (suiker vervangen om eten en drinken zoeter te maken), zijn de kenmerken in elk ervan anders. De 5 bekendste zijn:

1. Sacharine

Sacharine is een klassieker onder de kunstmatige zoetstoffen. Sacharine, ontdekt in 1879, is 300 keer zoeter dan suiker en gaat door het lichaam zonder sporen achter te laten, omdat het geen calorieën levert. Het kan gebruikt worden voor warme of koude maaltijden. Het is raadzaam om het te vermijden tijdens zwangerschap en borstvoeding.

2. Aspartaam

Aspartaam ​​is een zoetstof die bij toeval werd ontdekt in 1965, door een chemicus die op zoek was naar een medicijn tegen maagzweren, en werd pas goedgekeurd voor gebruik in de jaren 80. Aspartaam ​​is 180 keer zoeter dan suiker en levert zeer weinig calorieën. Het kan worden gebruikt in warme of koude gerechten, hoewel het bij hoge temperaturen een deel van zijn zoetende eigenschappen kan verliezen. Deze zoetstof heeft vragen gekregen van sommige gebruikers, die zeggen dat het hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid en andere sensaties veroorzaakt. Er is echter een grote verscheidenheid aan onderzoeken die aantonen dat aspartaam ​​onschadelijk is voor het lichaam bij gebruik in normale doses. Een woord van waarschuwing: mensen met een erfelijke aandoening die fenylketonurie wordt genoemd, moeten deze kunstmatige zoetstof vermijden.

3. Acesulfamo-k

Deze zoetstof is bijna bij toeval ontdekt in 1967, deze zoetstof is ongeveer 200 keer zoeter dan suiker en kan gebruikt worden in warme en koude gerechten. Bovendien is het thermostabiel, dat wil zeggen dat het zijn eigenschappen niet verliest door de werking van warmte, dus het kan worden gebruikt voor koken en bakken.

4. Sucralosa

Deze kunstmatige zoetstof die in 1976 werd ontdekt, wordt verkregen uit suiker en is 600 keer zoeter dan suiker (het dubbele van sacharine). Sucralose is de enige caloriearme zoetstof die is gemaakt van suiker en wordt gebruikt als vervanging in caloriearme dranken en bewerkte voedingsmiddelen. Net als acesulfaam-k kan het worden gebruikt in warme en koude gerechten en kan het worden toegevoegd tijdens het koken en bakken. Veel bewerkte voedingsmiddelen en dieetdranken bevatten het.

5. Cyclamaat

Deze zoetstof is 30 keer zoeter dan suiker, maar het gebruik ervan is in de Verenigde Staten verboden, omdat in 1970 werd aangetoond dat het galblaaskanker bij dieren veroorzaakte.

Het voordeel van de kunstmatige zoetstoffen die we hebben genoemd voor patiënten met diabetes is dat ze de bloedsuikerspiegel niet verhogen en niet meetellen als koolhydraten of vet in ruildiëten. Het voedsel waarin ze worden gemengd, levert natuurlijk wel calorieën en je moet naar die ingrediënten kijken. Zoals in alles in het leven, is het aan te raden om zoetstoffen met mate te gebruiken.

Met deze gegevens kunt u, wanneer de ober of ober u vraagt ​​wat u verkiest, niet alleen vertellen of u zoetstof wilt, maar ook aangeven welke soort. En wanneer u uw drankjes en eten op de markt kiest, kunt u ook twee minuten de tijd nemen om de details van de componenten te lezen, om op intelligente wijze de optie te kiezen die u verkiest.

Denk eraan dat u bij vragen over het gebruik van kunstmatige zoetstoffen of zoetstoffen en diabetes uw arts dient te raadplegen. Hij of zij kan u vertellen wat in uw geval het beste is en zo kunt u gezond leven met diabetes.

Hier zijn links naar onze artikelen over twee natuurlijke zoetstoffen: Als je meer wilt weten over stevia, klik dan hier . Als je vragen hebt over agave nectar, klik dan hier .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here