Rusland heeft een huis ontwikkeld dat wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen

0

Een minimalistische ruimte vol zachte lijnen, retrofuturisme-geïnspireerde meubels vertellen slimme huisgasten dat de toekomst hier is. In de zelfstandige modulaire huizen , ontworpen door Russische ingenieurs, wordt alles, van de gloeilampen in het plafond tot de magnetron, aangedreven door hernieuwbare energie. Er zijn 21 zonnepanelen op de gevel en het dak van het huis, en autonome watervoorzieningssystemen binnen.

“We hebben een kleine verhoging en een drempel – dit komt door het feit dat er een biologisch behandelingsstation onder de vloer is, het filtert en zuivert alleen water, en we dumpen al voorbereid water in de grond dat voldoet aan alle certificaten en milieunormen. voorschriften”, zegt Alexey Beloglazkin , mede-oprichter van het project van autonome modulaire huizen.

Het duurde ongeveer twee jaar om de technologie te ontwikkelen en het eerste modulaire huis te bouwen. Dag en nacht werden alle systemen in gedachten gehouden: de auteurs van het project verhuisden negen maanden naar hun gebouw.

“Het eerste huis had een oppervlakte van 20 vierkante meter. <…> Het was een kamer die simpelweg uit het hotel werd gerukt en in de omgeving werd geplaatst. We waren bezig alles af te ronden, we hebben daar trouwens ook een windturbine geplaatst, maar in die regio bleek die niet veel rendement te hebben. We liepen in kleine stapjes, installeerden daar ook een inverterstation (dit is een gasgenerator) en keken wat werkte en wat niet”, aldus de mede-oprichter van het project.

In een smart home kunt u met behulp van sensoren op de muren volgen welke bronnen door de module worden gegenereerd en verbruikt. Je kunt hier maandenlang zorgeloos leven op hernieuwbare bronnen, en in een langdurige bewolkte en koude periode is een benzinegenerator verzekerd.

“Het is alleen aangesloten om het huis te verwarmen, hier is een elektrisch vloerverwarmingssysteem ingebouwd. Over het algemeen gaat het voor korte tijd aan – dit is ergens minder dan een uur per dag. Wat betreft de meer zuidelijke regio’s, bijvoorbeeld Krasnodar en daarbuiten, daar is het praktisch niet meer nodig, het wordt daar gebruikt als back-up, voor het geval dat, “voegde Beloglazkin eraan toe.

Vandaag kun je een soortgelijk huis in een maand in elkaar zetten. Vanaf het metalen frame is het team al van plan om over te stappen op additieve technologieën en huizen te gaan printen op een 3D-printer. Zoals gepland zal dit de bouwtijd verder verkorten en vooral de koolstofemissies van transport en constructie tot een minimum beperken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here